Warning: The magic method OCDI\OneClickDemoImport::__wakeup() must have public visibility in /customers/f/1/1/transformerendearomatherapie.nl/httpd.www/wp-content/themes/gardener/importer/inc/OneClickDemoImport.php on line 121 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/f/1/1/transformerendearomatherapie.nl/httpd.www/wp-content/themes/gardener/importer/inc/OneClickDemoImport.php:121) in /customers/f/1/1/transformerendearomatherapie.nl/httpd.www/wp-includes/feed-rss2.php on line 8 Transformerende Aromatherapie https://www.transformerendearomatherapie.nl Een merk van Arcada Beauty & Nature Mon, 11 Apr 2022 12:33:50 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.8.6 143486202 HSP? Wat moet je ermee? https://www.transformerendearomatherapie.nl/arcada/hsp-wat-moet-je-ermee/ https://www.transformerendearomatherapie.nl/arcada/hsp-wat-moet-je-ermee/#respond Sun, 14 Oct 2018 22:56:58 +0000 https://arcada.nl/?p=10885 HSP? OH NEEEEEE!

Een Modewoord? Een Vooroordeel? Weer een sticker? Er zijn er al zoveel.

HSP

HSP staat voor Hoog Sensitief Persoon, ofwel hooggevoeligheid. De term HSP wordt ook gebruikt als synoniem voor hooggevoeligheid. Het is eigenlijk heel gewoon; alleen is het lang niet zo benoemd. Het werd altijd weggeduwd.

Als je HSP hebt, dan voel je je soms gewoon anders dan anderen om je heen.
Dit zorgt er vaker voor dat je je terugtrekt in je eigen wereldje van interesses, waar je je heel veilig kunt voelen en tegelijkertijd een expert kunt worden in jouw interesses.

Als je je als HSP-er aanpast aan je omgeving, dan kun je na enige tijd een gevoel van rebellie ervaren: je wilt veranderen, maar weet niet HOE.
Het ontkennen van je hooggevoeligheid is vaak ook de oorzaak van depressie en burn-out verschijnselen.

Herken je hier iets van voor jezelf?

Het vreemde is dat bij veel mensen die hooggevoeligheid willen leren ontwikkelen bij zichzelf, het echt niet voldoende is om eenvoudigweg die oefeningen te doen die voorgeschreven worden. Iedereen heeft immers een eigen soort ontwikkeling en er wordt niet altijd over nagedacht om deze aan te passen aan jouw omstandigheden. Je komt best aardig wat problemen tegen tijdens jouw persoonlijke ontwikkeling.

En trouwens: autorijden heb je toch ook niet geleerd door in de auto te stappen en weg te rijden zonder ergens tegenaan te botsen?

HSP: Wat moet je ermee?

In de eerste plaats zul je jouw eigen soort van hooggevoeligheid moeten leren herkennen en daarmee leren omgaan.
Het is namelijk echt niet zo dat je omdat je hooggevoelig bent, zomaar gelijk helderziende moet worden. Mijn hemel… bewaar me.

Niet zo heel lang geleden kwam iemand bij me die ik al een tijdje behandel. Ik had al uitgelegd wat hooggevoelig zijn, kan betekenen, met name wat betreft het overnemen van het gevoel van een ander die bij je in de buurt is, of waar je zijdelings contact mee hebt, bv door langslopen in de supermarkt of zo. Diezelfde persoon had iets meegemaakt waardoor hij nu wel moest beamen dat dat kon.

Hij maakte het mee op weg naar de supermarkt, waar een klein opstootje was. Er werd een man in bedwang gehouden door een paar politiemensen. Hij wilde het opstootje snel passeren. Toen hij dat deed, kwam er een gevoel over hem heen, waarbij het zweet hem uitbrak. Hij begon te trillen en te beven op manier die hij nog niet had meegemaakt. Toen hij er voorbij was, ging het gevoel weer weg. Hij was stomverbaasd over wat er gebeurd was.

Toch is dit niet zo ongewoon: dit is gewone bewustwording. Het contact dat je krijgt wil je wel aanvaarden wanneer je het gevoel krijgt van verliefd worden, waarom zou je dat dan niet kunnen voelen in een heel andere situatie?

HSP: Wat kun je ermee?

Wanneer je geleerd hebt om te onderscheiden, wat jouw gevoel is en wat niet (dus waar je beïnvloed wordt door je omgeving), dan kun je jouw eigen kwaliteiten leren ontdekken en leren waar jijzelf speciaal in bent. En dus ook waarin jij de ontbrekende schakel kunt zijn waar je jouw kwaliteiten voor in wilt zetten, op wat voor manier dan ook.

HSP

HSP: Wat kun je er Niet mee?

Zodra mensen ontdekken dat ze iets meer weten en bv kunnen pendelen of kaart kunnen lezen of nog veel meer, raken ze vaker een beetje overdonderd door wat misschien mogelijk zou kunnen zijn.

In de tijd dat ik een New Age winkeltje had heb ik heb zelfs meegemaakt dat mensen gingen uitpendelen welke cijfers ze moesten kiezen voor het winnen van de loterij. Het ging zelfs zover dat een persoon het zo nauwkeurig bijhield, dat hij er zeker van was de juiste nummervolgorde te hebben voor een bepaalde loterij.
Wat bleek? Het klopte. Alleen niet voor de datum die hij had aangehouden, want toen was het net niet. Het scheelde maar twee weken.

HSP: Wat wil je er mee?

Je kunt er heel veel mee bereiken, wanneer je wel heel alert blijft of dat wat je doet echt jouw wil is of dat je wilt voldoen aan de wensen van je omgeving die boven jouw kunnen uitgaan. Of dat je de kansen aan wilt grijpen die je geboden worden en de uitdaging wilt aangaan. Het blijft toch altijd jouw beslissing over jouw toekomst.

HSP: Wat doe ik er mee?

Ik kan alleen maar voor mijzelf spreken voor wat betreft mijn ervaring met hooggevoeligheid. Dit is hoe ik me er bewust van werd:
Na mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste wilde ik een een eigen winkeltje met behandelruimte beginnen.

Ik was met een gezichtsbehandeling bezig met een heel aardige klant die regelmatig kwam. Iedere keer dat ik haar behandelde, zat ik achter de stoel mijn rug te strekken en te kronkelen van de rugpijn.
En steeds wanneer zij weg was na de behandeling, ging ook mijn rugpijn over.

Terwijl ik dacht dat het mijn rugpijn was en daarvoor al bij de huisarts gevraagd had om een behandeling bij de fysiotherapeut, begon het mij langzamerhand duidelijk te worden, dat dit niet klopte. Want ondanks de behandelingen bleef de rugpijn voortduren.

Hier en daar begon ik voorzichtig vragen te stellen, tot ik het aandurfde aan mijn klant te vragen of zij misschien last had van haar rug. En ja hoor: door een auto-ongeluk was haar rug beschadigd.
Ze had daar nooit iets over verteld en was dus zeer verbaasd dat ik er naar vroeg.

Oplossingen

In die tijd wist ik daar nog niet op te antwoorden, maar het was wel een beginpunt voor mijn verdere zoektocht, waarin ik diverse tijdelijke oplossingen vond om het overnemen van dit soort zaken tegen te gaan.

Die oplossingen vond ik onder meer in verschillende oliën, Bachremedies en edelstenen. Maar zoals ik al vele malen doorgaf. Je kunt je verbergen achter de Chinese muur, maar wanneer er een aardbeving voorbij komt gaat ook die om.

Grofweg vertaald: wanneer jij de macht en kracht hebt om een ander te helpen de pijn te verlichten kun je niets anders doen dan op jouw manier te helpen. En dan verdwijnt jouw pijn ook.

Het grappige is dat er heel veel mensen zijn die dat niet voelen. Kennelijk hoeven die dan ook niet zo ver te gaan; zij hebben weer andere dingen te doen. Ieder zijn of haar vak, nietwaar?

Hulpmiddelen

Ik moet wel toegeven dat er nog steeds een paar hulpmiddelen zijn die voor mij best aardig werken. Zo draag ik bijvoorbeeld een labradoriet (edelsteen) bij me wanneer ik naar de supermarkt ga of ergens waar veel mensen tegelijk zijn.
En wanneer ik naar een beurs ga, zorg ik er altijd voor dat ik mijn speciale beschermingsmengsel van essentiële oliën gebruik en een paar extra krachtstenen draag.

HSP

Ben je hooggevoelig, dan heb je baat bij het dragen van een Labradoriet

Doe ik dat niet, dan red ik het niet zo’n hele dag.

En na een dag achter de computer lig ik ’s nachts met mijn zwarte toermalijnen aan het voeteneind en mijn slaapstenen onder mijn hoofdkussen.

Zo heb ik dus ook mijn hulpmiddeltjes. En ik ben blij dat ik nog regelmatig om hulp mag vragen bij mensen die over bepaalde onderwerpen meer weten dan ik, en dat ik ze ook kan vinden. ?

]]>
https://www.transformerendearomatherapie.nl/arcada/hsp-wat-moet-je-ermee/feed/ 0 10885
Een olie tegen vliegen https://www.transformerendearomatherapie.nl/arcada/een-olie-tegen-vliegen/ https://www.transformerendearomatherapie.nl/arcada/een-olie-tegen-vliegen/#respond Tue, 29 May 2018 20:23:33 +0000 https://arcada.nl/?p=7941 Mijn buurman kwam bij me aankloppen met een heel verbeten gezicht en legde uit wat er aan de hand was.
Zijn werk heeft alles te maken met enorm geconcentreerd werken aan de computer en alles wat hem stoort kan hem mateloos irriteren.

Dus dat bleek nu een vlieg te zijn, hij vertelde dat hij al van alles had gedaan en wanneer hij dan dacht dat de vlieg verdwenen was en weer verder wilde werken dan kwam het irritante gezoem weer aanzetten.
Uiteindelijk kwam hij dus met wilde ogen vragen of daar ook een olietje voor is.

Op de rem met mentholkristallen en eucalyptusolie

Dus ik zei: Oh ja hoor en ook nog wel wat anders. Dus ik gaf hem een bakje Mentholkristallen mee en een flesje Eucalyptusolie met de aanwijzing dat hij de mentholkristallen op een paar plekjes rond zijn bureau moest zetten en de Eucalyptus verstuiven.

Nou, dat had dus geweldig gewerkt. Hij had de vlieg vanuit de verte horen aankomen en op de rem horen trappen en terug horen vliegen. Hij had er verder geen last meer van gehad.

Maar nu hoorde hij weer een vlieg aankomen “Hoe kan dat nou?”

Dus legde ik uit: kijk de geur verspreid je op het moment dat je het gaat gebruiken en dat blijft een aantal uren in de lucht hangen en dan slaat het neer en neemt dan ook het stof neer wat in de lucht ronddwarrelt, daarom is het in de eerste plaats nodig dat je als het ware de geur weer even opschudt door middel van een Verdamper, Verstuiver of een Roomspray, maar let natuurlijk wel op dat je na een tijdje wel de omgeving weer stofvrij maakt want anders krijg je problemen daarmee.

In bedrijven en zo is dat natuurlijk meestal te verhelpen via de airco want die zuigt dan veel van de stof machinaal weg, maar bij kleinere ondernemers wordt vaak dat soort dingen vergeten, een schoonmaak(st)er is dan op regelmatige basis wel een uitkomst ?


Eucalyptusolie en verstuivers kun je ook gewoon in de webshop vinden! ]]>
https://www.transformerendearomatherapie.nl/arcada/een-olie-tegen-vliegen/feed/ 0 7941
Podcast: Recepten met Essentiële Oliën https://www.transformerendearomatherapie.nl/podcasts/podcast-recepten-met-essentiele-olien/ https://www.transformerendearomatherapie.nl/podcasts/podcast-recepten-met-essentiele-olien/#respond Sat, 14 Apr 2018 14:27:06 +0000 https://www.transformerendearomatherapie.nl/?p=1788 Op de recepten pagina publiceer ik regelmatig nieuwe recepten met essentiële oliën. In deze podcast ga ik dieper in op een aantal daarvan (de inhalers, verstuivers en gezichtscrème) en geef ik je tips en ideeën over alternatieven.

Gebruik deze recepten bij spanning, voor een algeheel gevoel van welbehagen of om je lijf te onderhouden.

Ik wens je veel plezier met het maken van je eigen mengsels en toepassingen! Lees voordat je zelf met essentiële oliën aan de slag gaat ook de informatie over oliën en bekijk de recepten die ik al gepubliceerd heb.


Wil je professioneel aan de slag met essentiële oliën? Ook dan ben je bij mij aan het goede adres: binnenkort start ik met een opleiding / cursus waarin je alle ins en outs leert kennen. Kijk bij de opleiding voor de uitgebreide inhoud. Onder het menu ‘Aanbod’ vind je nog meer opties.

Wil je nog meer tips? Of heb je zelf een heerlijk recept dat je gewoonweg MOET delen met de wereld? Laat het me weten via paula@transformerendearomatherapie.nl. Ben je nu nieuwsgierig geworden en wil je kennismaken met de oliën? Ik geef regelmatig korte workshops waarin je zelf met de oliën aan de slag gaat. Kijk op de website of mail me voor nieuwe data.

Volg me op Facebook of LinkedIn of stuur me een mail voor informatie.

]]>
https://www.transformerendearomatherapie.nl/podcasts/podcast-recepten-met-essentiele-olien/feed/ 0 1788
Podcast: de Grote Schoonmaak https://www.transformerendearomatherapie.nl/podcasts/podcast-grote-schoonmaak/ https://www.transformerendearomatherapie.nl/podcasts/podcast-grote-schoonmaak/#respond Tue, 10 Apr 2018 14:09:08 +0000 https://www.transformerendearomatherapie.nl/?p=1783 Het is voorjaar! Het voorjaar begonnen we vroeger altijd met de grote schoonmaak. In een schoon en opgeruimd huis kun je immers beter genieten van de lente en zomer. Dat geldt ook voor jezelf, voor je geest en je lichaam

In deze podcast heb ik het over hoe essentiële oliën kunnen helpen bij de grote schoonmaak in huis en in jezelf.

Dit is het tweede deel van een reeks podcasts over Transformerende Aromatherapie.

Grote schoonmaak

Ik behandel mensen met allerlei soorten lichamelijke en geestelijke ongemakken met behulp van essentiële oliën. Dat doe ik al ruim dertig jaar
Daarnaast geef ik advies over het gebruik van voeding en bied ik behandelingen aan, waarbij ik essentiële oliën vaak gebruik in combinatie met Bachbloesem en halfedelstenen.

Disclaimer

Het gebruik van essentiële oliën vervangt niet het raadplegen van medisch advies en gebruik van medicijnen. De oliën kunnen wel helpen het genezingsproces te bevorderen.

Deze podcast is eerder gepubliceerd op Arcada.nl.

]]>
https://www.transformerendearomatherapie.nl/podcasts/podcast-grote-schoonmaak/feed/ 0 1783
Recept #6: DHZ therapie https://www.transformerendearomatherapie.nl/recepten/recept-6/ https://www.transformerendearomatherapie.nl/recepten/recept-6/#respond Thu, 05 Apr 2018 10:13:15 +0000 https://www.transformerendearomatherapie.nl/?p=1533 Je komt ’s avonds thuis met een wat onvoldaan gevoel. Het ging niet zoals je je die dag had voorgesteld. Sterker nog, eigenlijk ging niets zoals je wilde.

Transformerende Aromatherapie biedt de mogelijkheid om van dit onvoldane gevoel af te komen en sterk, met zelfvertrouwen, de nacht in te gaan. Ik noem dit recept de ‘Opbeurende Doe-Het-Zelf Therapie’.
 

Paula de Bruin, aroma-expert en egeinaar van transformerendearomatherapie.nl
Afdrukken

DHZ: Opbeurende therapie na een vervelende dag

Ken je dat? Je komt 's avonds thuis en je hebt het gevoel dat je eigenlijk niet veel gedaan hebt. Of er ging zoveel fout, dat je gewoon een beetje de pest in hebt. Of je wilt na een drukke dag lekker lui op je favoriete website rondsnuffelen en je krijgt een foutmelding... 
Na zo'n dag kun je wel wat opbeurends gebruiken. Ik denk dan niet meteen aan een borrel, maar aan een korte Doe-Het-Zelf behandeling met Transformerende Aromatherapie
Gang Opbeurend, Revitaliserend
Keuken Mengsel, Toepassing
Totale tijd 10 minuten
Auteur Paula de Bruin

Ingrediënten

Essentiële Oliën

 • 30 ml. Amandelolie
 • 5 druppels Bergamot Lekker verkwikkend en effectief tegen depressie
 • 3 druppels Galbanum Geeft zelfvertrouwen
 • 2 druppels Fragonia Geeft ruimtegevoel
 • 4 druppels Petitgrain Laat je stevig in de benen staan

Bach Bloesem

 • bronwater plat
 • 4 druppels Larch
 • 4 druppels Elm
 • 4 druppels Honeysuckle

Halfedelstenen

 • Carneool de 'actie-steen'
 • of Rode Toermalijn
 • of Oranje Calciet geeft warmte

Instructies

Essentiële Oliën

 • Dit mengsel kun je gebruiken door het in te smeren op je huid. Je kunt de amandelolie dan ook vervangen door een crème of een lotion. Voor de crème kun je de basiscrème gebruiken, als je die al gemaakt hebt, of een eenvoudige niet al te geurende crème uit de bad- of slaapkamer.
  Basiscreme
 • Meng de 5 druppels Bergamot, 3 druppels Galbanum, 2 druppels Fragonia en de 4 druppels Petitgrain met de 30 ml. Amandelolie. Goed mengen of schudden en klaar!
 • Eventueel kun je hier ook de bachdruppels aan toevoegen.
 • Je kunt het mengsel ook heel goed gebruiken in een inhaler of roller.

Bach Bloesem

 • Van de Bach Bloesems maak je eerst een apart mengsel dat je in kunt nemen.
 • Doe van elke Bach Bloesem 4 druppels met een pipetje in een 30 ml. flesje.
 • Voeg hier (plat) bronwater aan toe.
 • Goed schudden om te mengen.
 • Neem hier regelmatig met een pipetje een paar druppels van in.
 • Je kunt dit mengsel als je dat lekker vindt ook mengen met het mengsel van essentiële oliën en daarna verstuiven.
 • Wat ook heel goed werkt is om een paar druppels van het goed geschudde mengsel met een pipetje zo op je tong te druppelen.
 • Vind je de smaak te sterk om het Bach Bloesem-mengsel rechtstreeks op je tong te druppelen, dan kun je een paar druppels in een glas water doen of in een kop lekkere hete thee. 

Halfedelstenen

 • Heb je de essentiële oliën ingesmeerd of heb je een inhaler gebruikt en zit je na te genieten van je thee met het Bach Bloesem-mengsel, pak dan de stenen, ga lekker in je luie stoel zitten of even languit op de bank liggen en houd de stenen in je handen. Van de Oranje Calciet (zie afbeelding hieronder) zijn erg mooie bollen te koop, die je ook als een sieraad op je tafel kunt zetten.

Notities

De combinatie van de essentiële oliën is verkwikkend, werkt anti-depressief, geeft vertrouwen en ruimte-gevoel en laat je stevig in je schoenen staan.
De combinatie van Bach Bloesems maakt dat je weer in je focus komt.
De halfedelstenen geven warmte en zorgen er voor dat je weer in actie kunt komen.
Klik hier om de slideshow te bekijken.
Een uitstekende combinatie dus na een dag vol tegenslagen of tegenslagjes.
Dit is een eenvoudig, maar goed voorbeeld van de toepassing van Transformerende Aromatherapie door de combinatie van ingrediënten en de manier waarop deze er voor zorgen dat je je positiever over jezelf zult voelen en je de volgende dag in je eigen kracht weer in actie kunt komen.
]]>
https://www.transformerendearomatherapie.nl/recepten/recept-6/feed/ 0 1533
Fragonia en Rhododendron https://www.transformerendearomatherapie.nl/olie/fragonia-en-rhodondendron/ https://www.transformerendearomatherapie.nl/olie/fragonia-en-rhodondendron/#respond Mon, 02 Apr 2018 16:31:27 +0000 https://www.transformerendearomatherapie.nl/?p=1432 Heerlijk: nieuwe oliën! Afgelopen donderdag kreeg ik mijn bestelling van Fragonia en Rhododendron binnen. Ik had nog geen ervaring met deze oliën, maar had ze nodig voor een cliënt.

En natuurlijk ben ik benieuwd. Bij dezen alvast een korte impressie:

Fragonia

FragoniaFragonia is een heerlijke ruimtegever. Hij verzacht de beklemmende band die wel vaker rond de hartchakra zit, waardoor er een vrijheid in ademen en bewegen ontstaat, die er daarvoor niet was.

Tijdens de behandeling heb ik de Fragonia samen met Neroli en Mandarijn gebruikt om de grote vermoeidheid die aanwezig was weg te laten vloeien en deze combinatie verzachtend werk te laten doen.

Ik ben er erg blij mee, want er is veel vrijgekomen tijdens deze behandeling. Ook de cliënt voelde het positieve effect.

De details van Fragonia staan inmiddels online.

Rhododendron

RhododendronVroeger gebruikten wij het woord ‘rhododendron’ als vervanging voor het GVD-woord.

Dat komt in het geheel niet bij mij op bij deze olie. Deze Rhododendron OK komt uit Nepal, maar ruikt voor mij ongeveer zoals hier in Nederland. Volgens de gegevens zou het op op de ademhaling moeten werken en het inademen na het openen van het flesje is inderdaad verrassend.

Het ruikt niet in de eerste plaats echt lekker, een beetje als een regenachtige tuingeur, nog niet fris, maar wel bijna, alsof het stof neergeslagen is en je wacht op de zon die weer tevoorschijn mag komen.

Eerst lijkt het alsof je keel gesnoerd wordt door de veelheid aan geur.
Dan ineens zit er ruimte in je longen. Hoe het daar komt mag Joost weten, er is een prikkelende stroom die door je ademhaling vervoerd wordt en ineens kun je dieper ademhalen.

Vreemd, maar ik heb ook de neiging de Fragonia hierbij te combineren om de geuraccenten wat vrolijker te maken.
Hmmm, wonderlijk zo groen zo prikkelend, wat kan hier verder nog bij???

Ook de details van Rhododendron staan inmiddels online.

]]>
https://www.transformerendearomatherapie.nl/olie/fragonia-en-rhodondendron/feed/ 0 1432
Recept #5: Aromalampje https://www.transformerendearomatherapie.nl/olie/recept-5/ https://www.transformerendearomatherapie.nl/olie/recept-5/#respond Wed, 28 Mar 2018 08:34:43 +0000 https://www.transformerendearomatherapie.nl/?p=1541 Een aromalampje is gezellig en kan met een goed een mengsel van essentiële oliën voor een fijne sfeer zorgen. In twee minuten heb je een rustgevende, energievolle of liefdevolle sfeer in huis, bijvoorbeeld met Kardemom (zie afbeelding hierboven)…
 

olielampje
Afdrukken

Olielampje

Veel mensen vinden het fijn om een aromalamp in de kamer te hebben. Ik heb er zelf ook een, gewoon om een lekkere geur in de kamer te verspreiden en soms om een specifieke sfeer te helpen bevorderen. In een kleine kamer kun je 2 à 3 druppels Essentiële Olie in de aromalamp doen. Daarmee heb je een aantal uur een heerlijk geurende ruimte.
Keuken Toepassing
Totale tijd 2 minuten
Auteur Paula de Bruin

Ingrediënten

 • 1 aromalamp(je) Via internet zijn aromalampen te vinden, maar let daarbij wel op de gote verschillen in prijs en kwaliteit!
 • 1 kaars De meeste aromalampen werken met waxinelichtjes.

Instructies

 • Probeer op je gemak een aantal oliën uit op verschillende tijdstippen en in verschillende omstandigheden om te ervaren welke oliën je het prettigst vindt.
 • Lees voor gebruik altijd eerst de handleiding van de aromalamp!

Olie-suggesties

 • Bergamot werkt kalmerend. Ylang-Ylang werkt ook kalmerend en is bovendien anti-depressief. Heel goed voor een zondag of bijvoorbeeld voordat je een belangrijk examen moet afleggen.
 • Zijn de kinderen uit logeren of het huis uit en ben je samen met je partner? Ylang-Ylang, Sandelhout, Kardemom, Cederhout, Jasmijn en Lavendel zijn alle fijne oliën om het minnekozen te stimuleren. Zet een aromalampje met een subtiel mengsel in de slaapkamer en ga lekker op tijd samen naar boven!

Notities

TIP: wil je een olie op je lichaam gebruiken, probeer deze dan eerst uit in je aromalamp. Zo weet je al snel of de geur je bevalt of niet. Het is immers onaangenaam om rond te lopen met een geur op je lichaam die je zelf niet zo prettig vindt!
]]>
https://www.transformerendearomatherapie.nl/olie/recept-5/feed/ 0 1541
Podcast: Het Weghalen van Negatieve Energieën https://www.transformerendearomatherapie.nl/podcasts/podcast-het-weghalen-van-negatieve-energieen/ https://www.transformerendearomatherapie.nl/podcasts/podcast-het-weghalen-van-negatieve-energieen/#respond Sat, 24 Mar 2018 19:18:04 +0000 https://www.transformerendearomatherapie.nl/?p=1216 In deze podcast heb ik het over het weghalen van negatieve energieën door middel van essentiële oliën.

Dit is het eerste deel van een reeks podcasts over Transformerende Aromatherapie.

UPDATE:
In het voorjaar en de zomer van 2018 zal ik een aantal workshops geven over dit onderwerp. Je leert daarin onder meer welke producten je nog meer kunt gebruiken om negatieve energieën uit je huis (of kantoor) te verwijderen. Zodra de reeks korte workshops online staat, lees je dat op arcada.nl… En dan nu:

De Podcast

Disclaimer

Het gebruik van essentiële oliën vervangt niet het raadplegen van medisch advies en gebruik van medicijnen. De oliën kunnen wel helpen het genezingsproces te bevorderen.

Deze podcast is eerder gepubliceerd op Arcada.nl.

]]>
https://www.transformerendearomatherapie.nl/podcasts/podcast-het-weghalen-van-negatieve-energieen/feed/ 0 1216
Recept #4: Altijd een kalmerend mengsel bij je met een inhaler https://www.transformerendearomatherapie.nl/recepten/recept-4/ https://www.transformerendearomatherapie.nl/recepten/recept-4/#respond Tue, 20 Mar 2018 11:21:08 +0000 https://www.transformerendearomatherapie.nl/?p=1607 Iedereen heeft wel eens moeite om in slaap te komen. En als dat komt doordat je de volgende dag een examen hebt, dan is dat extra vervelend. Je kunt met essentiële oliën een mengsel maken en dat innemen door middel van de inhaler. Zo heb je er ook nog wat aan om je zenuwen in bedwang te houden.

Je kunt door zo’n mengsel misschien wel wat slaperig worden. Probeer het dus eerst uit en gebruik het niet als je nog de weg op moet of werkt met grote machines.
 

Inhalers
Afdrukken

Inhaler met kalmerend mengsel

Je kunt de inhaler gebruiken op momenten dat je ontspanning nodig hebt. De voorgestelde combinatie kun je bijvoorbeeld gebruiken als je zenuwachtig bent voor een examen. Aangezien je van deze combinatie slaperig kunt worden, doe je er goed aan deze eerst thuis uit te proberen.
De combinatie is natuurlijk minder geschikt om te gebruiken voor of tijdens het autorijden of het werken met machines, hetgeen dan ook wordt afgeraden!
Keuken Mengsel, Toepassing
Totale tijd 15 minuten
Auteur Paula de Bruin

Ingrediënten

 • 1 inhaler Via internet zijn ook inhalers te vinden, maar let daarbij wel op de gote verschillen in kwaliteit!
 • 1 pincet
 • 15 druppels Essentiële Olie Zie hieronder voor olie-suggesties.

Instructies

 • De pit die je in de inhaler doet, is een samengeperste wattenstaaf. Die pit haal je eerst uit de inhaler en doe je in een bakje.
 • Druppel op de pit de 15 druppels van de Essentiële Oliën. Indien je mijn drie olie-suggesties opvolgt, raad ik aan per olie 5 druppels te gebruiken.
 • Met de pincet kun je de pit vervolgens oppakken en terug in de inhaler stoppen. 
 • Schroef de dop nu op de inhaler en klaar ben je.

Olie-suggesties

 • Lavendel
 • Marjolein 
 • Kamille

Notities

De voorgestelde combinatie van Lavendel, Marjolein en Kamille zorgt voor een mengsel dat ontspannend werkt op de geest en op het lichaam. Je kunt er ook wat slaperig door worden, dus houd dat wel in de gaten.
In plaats van de voorgestelde Essentiële Oliën kun je natuurlijk ook je eigen keuze maken. Je kiest in dat geval uit je assortiment van Essentiële Oliën drie oliën die je lekker vindt. Gebruik ook nu nooit meer dan 15 druppels in totaal!
Wil je slechts één Essentiële Olie gebruiken, dan gebruik je daarvan dus ook maximaal 15 druppels.
]]>
https://www.transformerendearomatherapie.nl/recepten/recept-4/feed/ 0 1607
Recept #3: Instant energie uit een flesje met Pepermunt in een verstuiver https://www.transformerendearomatherapie.nl/recepten/recept-3/ https://www.transformerendearomatherapie.nl/recepten/recept-3/#respond Mon, 12 Mar 2018 08:14:24 +0000 https://www.transformerendearomatherapie.nl/?p=1610 Meestal denk je er natuurlijk niet aan dat Pepermunt ook in de vorm van essentiële olie bestaat. Misschien geniet jij ook regelmatig van thee met de pure, verse blaadjes van een pepermuntplantje. Of eerst blaadjes in heet water, dan af laten koelen en drinken als koude drank. Mij geeft het altijd een oppepper, zodat ik ook de rest van de dag met energie aankan.

Maar wat nou als je de frisse opbeurende werking van Pepermunt nodig hebt, maar geen thee bij de hand? Dit recept biedt uitkomst.
 

Verstuivers
Afdrukken

Verstuiver met verfrissende olie

Een verstuiver is handig om een geur te verspreiden in een ruimte waar je bijvoorbeeld geen olielampje kunt neerzetten, zoals de auto of je kantoor.
Mijn olie-suggestie van Pepermunt is stimulerend en opbeurend voor het centrale zenuwstelsel en bovendien erg goed tegen hoofdpijn en problemen met de spijsvertering.
Keuken Toepassing
Totale tijd 5 minuten
Auteur Paula de Bruin

Ingrediënten

 • 1/2 theelepel keukenzout of zeezout
 • 30 ml bronwater (plat)
 • 1 verstuiver van ca. 30 ml.
 • 5 druppels Essentiële Olie

Instructies

 • In de verstuiver doe je eerst de halve theelepel zout.
 • Daarbovenop druppel je 5 druppels Essentiële Olie, bijvoorbeeld Pepermunt.
 • De rest vul je aan met bronwater totdat de verstuiver vol zit.
 • Nu even schudden, en je hebt een heerlijk verfrissend mengsel dat je overal mee naar toe kunt nemen.

Olie-suggestie

Notities

Verstuivers kun je krijgen in allerlei soorten en kleuren, van simpel tot luxe.
Je kunt de verstuiver gebruiken om de ruimte om je heen te verfrissen, bijvoorbeeld in een hotelkamer, je werkkamer, de auto of in een vliegtuig.
Maak je een verstuiver klaar met een oliemengsel tegen hoofdpijn, dan kun je het mengsel bijvoorbeeld ook verstuiven over je hoofdkussen.
Zorg er natuurlijk wel voor dat anderen in dezelfde ruimte zich niet storen aan de geur!
]]>
https://www.transformerendearomatherapie.nl/recepten/recept-3/feed/ 0 1610