Patchouli India  / 'Pogostemom cablin'

Nederlandse naam: Patchouli India
Latijnse naam: Pogostemom cablin
Land van herkomst: Indonesië
Aanbevolen voor starters? nee
Plantendeel: De olie wordt met stoom gedestilleerd uit de blaadjes.
Webshop (arcada.nl): Patchouli

Noten


Basisnoot.

Chemische Families


Sesquiterpenen.

Toepassingen


  • Patchouli is uitstekend geschikt voor het afstoten van insecten.
  • Helpt bij slapeloze nachten.
  • Heeft een positief effect bij het genezen van een oudere of door de zon beschadigde huid.
  • Wat de huid betreft, is patchouli ontstekingsremmend, wat helpt bij het beheersen van een rode huid en tevens een positieve invloed heeft in mengsels op een droge huid, eczeem, littekens en wonden.

Webshop


Koop Patchouli nu in de webshop van Arcada Beauty & Nature: Patchouli India

Notities


Pachouli heeft een heel aardse geur die veel mensen liefhebben of haten. Patchouli is uitstekend voor het afstoten van insecten, helpt bij slapeloze nachten en het genezen van een oudere of door de zon beschadigde huid.

Patchouli is een van die zeldzame oliën die beter wordt met de jaren.


Heb je vragen over Patchouli? Stuur een reactie via het formulier hieronder en ik kom er zo vlug mogelijk op terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *