Blog

HSP? Wat moet je ermee?

Datum:

HSP? OH NEEEEEE!

Een Modewoord? Een Vooroordeel? Weer een sticker? Er zijn er al zoveel.

HSP

HSP staat voor Hoog Sensitief Persoon, ofwel hooggevoeligheid. De term HSP wordt ook gebruikt als synoniem voor hooggevoeligheid. Het is eigenlijk heel gewoon; alleen is het lang niet zo benoemd. Het werd altijd weggeduwd.

Als je HSP hebt, dan voel je je soms gewoon anders dan anderen om je heen.
Dit zorgt er vaker voor dat je je terugtrekt in je eigen wereldje van interesses, waar je je heel veilig kunt voelen en tegelijkertijd een expert kunt worden in jouw interesses.

Als je je als HSP-er aanpast aan je omgeving, dan kun je na enige tijd een gevoel van rebellie ervaren: je wilt veranderen, maar weet niet HOE.

Een olie tegen vliegen

Datum:

Mijn buurman kwam bij me aankloppen met een heel verbeten gezicht en legde uit wat er aan de hand was.
Zijn werk heeft alles te maken met enorm geconcentreerd werken aan de computer en alles wat hem stoort kan hem mateloos irriteren.

Dus dat bleek nu een vlieg te zijn, hij vertelde dat hij al van alles had gedaan en wanneer hij dan dacht dat de vlieg verdwenen was en weer verder wilde werken dan kwam het irritante gezoem weer aanzetten.
Uiteindelijk kwam hij dus met wilde ogen vragen of daar ook een olietje voor is.

Podcast: Recepten met Essentiële Oliën

Datum:
Podcast #3 Transformerende Aromatherapie: Recepten met essentiële oliën

Op de recepten pagina publiceer ik regelmatig nieuwe recepten met essentiële oliën. In deze podcast ga ik dieper in op een aantal daarvan (de inhalers, verstuivers en gezichtscrème) en geef ik je tips en ideeën over alternatieven.

Podcast: de Grote Schoonmaak

Datum:
Podcast #2 Transformerende Aromatherapie: Grote Schoonmaak

Het is voorjaar! Het voorjaar begonnen we vroeger altijd met de grote schoonmaak. In een schoon en opgeruimd huis kun je immers beter genieten van de lente en zomer. Dat geldt ook voor jezelf, voor je geest en je lichaam

In deze podcast heb ik het over hoe essentiële oliën kunnen helpen bij de grote schoonmaak in huis en in jezelf.

Dit is het tweede deel van een reeks podcasts over Transformerende Aromatherapie.

Podcast: Het Weghalen van Negatieve Energieën

Datum:
Podcast #1 Transformerende Aromatherapie: Het weghalen van negatieve energieën

In deze podcast heb ik het over het weghalen van negatieve energieën door middel van essentiële oliën.

Dit is het eerste deel van een reeks podcasts over Transformerende Aromatherapie.

UPDATE:
In het voorjaar en de zomer van 2018 zal ik een aantal workshops geven over dit onderwerp. Je leert daarin onder meer welke producten je nog meer kunt gebruiken om negatieve energieën uit je huis (of kantoor) te verwijderen. Zodra de reeks korte workshops online staat, lees je dat op arcada.nl… En dan nu:

Basilicum, de geestelijke ruitenwisser…

Datum:
Basilicum of Koningskruid

‘…de geestelijke ruitenwisser…’

Hoe bedoel ik dat? Het is simpelweg mijn ervaring, nadat ik het vaak gebruikt heb. Ik zal het uitleggen: Heb je wel eens een basilicumplantje gekocht? En snoof je dan onderweg constant die heerlijke natuurlijke geur van de blaadjes op? Ik herken dat helemaal! En meestal heb ik dan direct zin om dit kruid in de keuken te gebruiken. En vaak weet ik dan ook meteen welk soort gerecht op dat moment bij mij past.

Ook als essentiële olie is basilicum erg lekker en verkwikkend, zowel lichamelijk als geestelijk, en is het uitstekend te mengen met andere oliën.

Transformerende Aromatherapie, aflevering 3 – Recepten met essentiële oliën

Datum:

Essentiële oliën voor inhalers, verstuivers of gezichtscrème

Op 19 januari publiceerde ik een artikel met een viertal recepten met essentiële oliën. In deze podcast ga ik daar iets dieper op in en geef ik je een paar tips en ideeën over alternatieve recepten.

Doe er je voordeel mee en gebruik deze recepten bij spanning, voor een algeheel gevoel van welbehagen of om je lijf te onderhouden. Ik wens je veel plezier met het maken van je eigen mengsels en toepassingen!
Lees voordat je zelf met essentiële oliën aan de slag gaat eerst even de tips aan het begin van het vorige artikel: ‘Gratis: Vier Recepten met Essentiële Oliën voor Thuisgebruik‘.

Wil je nog meer tips? Of heb je zelf een heerlijk mengsel dat je gewoonweg MOET delen met de wereld? Laat het me weten via paula.arcada@gmail.com.
Ben je nu nieuwsgierig geworden en wil je kennismaken met de oliën? Ik geef regelmatig korte gratis workshops waarin je zelf met de oliën aan de slag gaat. Bel of mail me voor de data.

Wil je professioneel aan de slag met essentiële oliën? Ook dan ben je bij mij aan het goede adres: binnenkort start ik met een cursus waarin je alle ins en outs leert kennen. Volg me op Facebook of LinkedIn of stuur me een mail voor informatie.

Gratis: Vier Recepten met Essentiële Oliën voor Thuisgebruik

Datum:

Het is makkelijk om enthousiast te worden over Essentiële Oliën, als je eenmaal ervaren hebt hoe weldadig, ondersteunend of verlichtend ze kunnen zijn. En als je ergens enthousiast over bent, dan wil je het graag ook zelf kunnen gebruiken.
Om je dat iets makkelijker te maken, heb ik dit blogartikel voor je geschreven. Lees het zorgvuldig, wees voorzichtig, maar experimenteer met plezier en vooral: geniet van het resultaat!

LEZEN VOOR GEBRUIK

Ik moet de eerste persoon nog tegenkomen die het nuttigen van pure alcohol een aangename ervaring vond, terwijl hij wel kan genieten van een wijntje op zijn tijd. Datzelfde geldt voor pure Esentiële Olie. Ik ben zelfs alleen van de geur van Essentiële Oliën wel eens letterlijk dronken geweest.

Transformerende Aromatherapie, aflevering 2 – Grote schoonmaak

Datum:

Samenvatting Podcast

In deze podcast heb ik het over hoe essentiële oliën kunnen helpen bij de grote schoonmaak in huis en in jezelf. Dit is het tweede deel van de reeks over Transformerende Aromatherapie.

Grote schoonmaak

Ik behandel mensen met allerlei soorten lichamelijke en geestelijke ongemakken met behulp van essentiële oliën. Dat doe ik al ruim dertig jaar
Daarnaast geef ik advies over het gebruik van voeding en bied ik behandelingen aan, waarbij ik essentiële oliën vaak gebruik in combinatie met Bachbloesem en halfedelstenen.

Disclaimer
Het gebruik van essentiële oliën vervangt niet het raadplegen van medisch advies en gebruik van medicijnen. De oliën kunnen wel helpen het genezingsproces te bevorderen.

De uitgeschreven tekst van deze podcast kun je hier binnenkort meelezen.