Een olie tegen vliegen

Datum:

Mijn buurman kwam bij me aankloppen met een heel verbeten gezicht en legde uit wat er aan de hand was.
Zijn werk heeft alles te maken met enorm geconcentreerd werken aan de computer en alles wat hem stoort kan hem mateloos irriteren.

Dus dat bleek nu een vlieg te zijn, hij vertelde dat hij al van alles had gedaan en wanneer hij dan dacht dat de vlieg verdwenen was en weer verder wilde werken dan kwam het irritante gezoem weer aanzetten.
Uiteindelijk kwam hij dus met wilde ogen vragen of daar ook een olietje voor is.

Op de rem met mentholkristallen en eucalyptusolie

Dus ik zei: Oh ja hoor en ook nog wel wat anders. Dus ik gaf hem een bakje Mentholkristallen mee en een flesje Eucalyptusolie met de aanwijzing dat hij de mentholkristallen op een paar plekjes rond zijn bureau moest zetten en de Eucalyptus verstuiven.

Nou, dat had dus geweldig gewerkt. Hij had de vlieg vanuit de verte horen aankomen en op de rem horen trappen en terug horen vliegen. Hij had er verder geen last meer van gehad.

Maar nu hoorde hij weer een vlieg aankomen “Hoe kan dat nou?”

Dus legde ik uit: kijk de geur verspreid je op het moment dat je het gaat gebruiken en dat blijft een aantal uren in de lucht hangen en dan slaat het neer en neemt dan ook het stof neer wat in de lucht ronddwarrelt, daarom is het in de eerste plaats nodig dat je als het ware de geur weer even opschudt door middel van een Verdamper, Verstuiver of een Roomspray, maar let natuurlijk wel op dat je na een tijdje wel de omgeving weer stofvrij maakt want anders krijg je problemen daarmee.

In bedrijven en zo is dat natuurlijk meestal te verhelpen via de airco want die zuigt dan veel van de stof machinaal weg, maar bij kleinere ondernemers wordt vaak dat soort dingen vergeten, een schoonmaak(st)er is dan op regelmatige basis wel een uitkomst ?


Eucalyptusolie en verstuivers kun je ook gewoon in de webshop vinden!

Een reactie op “Een olie tegen vliegen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *