Fragonia en Rhododendron

Datum:
Afbeelding van Fragonia (links) en Rhododendron (rechts)

Heerlijk: nieuwe oliën! Afgelopen donderdag kreeg ik mijn bestelling van Fragonia en Rhododendron binnen. Ik had nog geen ervaring met deze oliën, maar had ze nodig voor een cliënt.

En natuurlijk ben ik benieuwd. Bij dezen alvast een korte impressie:

Fragonia

FragoniaFragonia is een heerlijke ruimtegever. Hij verzacht de beklemmende band die wel vaker rond de hartchakra zit, waardoor er een vrijheid in ademen en bewegen ontstaat, die er daarvoor niet was.

Tijdens de behandeling heb ik de Fragonia samen met Neroli en Mandarijn gebruikt om de grote vermoeidheid die aanwezig was weg te laten vloeien en deze combinatie verzachtend werk te laten doen.

Ik ben er erg blij mee, want er is veel vrijgekomen tijdens deze behandeling. Ook de cliënt voelde het positieve effect.

De details van Fragonia staan inmiddels online.

Rhododendron

RhododendronVroeger gebruikten wij het woord ‘rhododendron’ als vervanging voor het GVD-woord.

Dat komt in het geheel niet bij mij op bij deze olie. Deze Rhododendron OK komt uit Nepal, maar ruikt voor mij ongeveer zoals hier in Nederland. Volgens de gegevens zou het op op de ademhaling moeten werken en het inademen na het openen van het flesje is inderdaad verrassend.

Het ruikt niet in de eerste plaats echt lekker, een beetje als een regenachtige tuingeur, nog niet fris, maar wel bijna, alsof het stof neergeslagen is en je wacht op de zon die weer tevoorschijn mag komen.

Eerst lijkt het alsof je keel gesnoerd wordt door de veelheid aan geur.
Dan ineens zit er ruimte in je longen. Hoe het daar komt mag Joost weten, er is een prikkelende stroom die door je ademhaling vervoerd wordt en ineens kun je dieper ademhalen.

Vreemd, maar ik heb ook de neiging de Fragonia hierbij te combineren om de geuraccenten wat vrolijker te maken.
Hmmm, wonderlijk zo groen zo prikkelend, wat kan hier verder nog bij???

Ook de details van Rhododendron staan inmiddels online.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *