Recept #4: Altijd een kalmerend mengsel bij je met een inhaler

Datum:
Inhaler

Iedereen heeft wel eens moeite om in slaap te komen. En als dat komt doordat je de volgende dag een examen hebt, dan is dat extra vervelend. Je kunt met essentiële oliën een mengsel maken en dat innemen door middel van de inhaler. Zo heb je er ook nog wat aan om je zenuwen in bedwang te houden.

Je kunt door zo’n mengsel misschien wel wat slaperig worden. Probeer het dus eerst uit en gebruik het niet als je nog de weg op moet of werkt met grote machines.
 

Inhaler met kalmerend mengsel

Je kunt de inhaler gebruiken op momenten dat je ontspanning nodig hebt. De voorgestelde combinatie kun je bijvoorbeeld gebruiken als je zenuwachtig bent voor een examen. Aangezien je van deze combinatie slaperig kunt worden, doe je er goed aan deze eerst thuis uit te proberen.

De combinatie is natuurlijk minder geschikt om te gebruiken voor of tijdens het autorijden of het werken met machines, hetgeen dan ook wordt afgeraden!

Soort Mengsel, Toepassing
Tijdsduur totaal 15 minuten
Auteur Paula de Bruin

Ingrediënten

  • 1 inhaler Via internet zijn ook inhalers te vinden, maar let daarbij wel op de gote verschillen in kwaliteit!
  • 1 pincet
  • 15 druppels Essentiële Olie Zie hieronder voor olie-suggesties.

Bereidingswijze

  1. De pit die je in de inhaler doet, is een samengeperste wattenstaaf. Die pit haal je eerst uit de inhaler en doe je in een bakje.

  2. Druppel op de pit de 15 druppels van de Essentiële Oliën. Indien je mijn drie olie-suggesties opvolgt, raad ik aan per olie 5 druppels te gebruiken.

  3. Met de pincet kun je de pit vervolgens oppakken en terug in de inhaler stoppen. 

  4. Schroef de dop nu op de inhaler en klaar ben je.

Olie-suggesties

  1. Lavendel

  2. Marjolein 

  3. Kamille

Notities

De voorgestelde combinatie van Lavendel, Marjolein en Kamille zorgt voor een mengsel dat ontspannend werkt op de geest en op het lichaam. Je kunt er ook wat slaperig door worden, dus houd dat wel in de gaten.

In plaats van de voorgestelde Essentiële Oliën kun je natuurlijk ook je eigen keuze maken. Je kiest in dat geval uit je assortiment van Essentiële Oliën drie oliën die je lekker vindt. Gebruik ook nu nooit meer dan 15 druppels in totaal!

Wil je slechts één Essentiële Olie gebruiken, dan gebruik je daarvan dus ook maximaal 15 druppels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling: