Recept #5: Aromalampje

Datum:
Een aromalampje kan de sfeer helpen verhogen

Een aromalampje is gezellig en kan met een goed een mengsel van essentiële oliën voor een fijne sfeer zorgen. In twee minuten heb je een rustgevende, energievolle of liefdevolle sfeer in huis, bijvoorbeeld met Kardemom (zie afbeelding hierboven)…
 

Olielampje

Veel mensen vinden het fijn om een aromalamp in de kamer te hebben. Ik heb er zelf ook een, gewoon om een lekkere geur in de kamer te verspreiden en soms om een specifieke sfeer te helpen bevorderen. In een kleine kamer kun je 2 à 3 druppels Essentiële Olie in de aromalamp doen. Daarmee heb je een aantal uur een heerlijk geurende ruimte.

Soort Toepassing
Tijdsduur totaal 2 minuten
Auteur Paula de Bruin

Ingrediënten

  • 1 aromalamp(je) Via internet zijn aromalampen te vinden, maar let daarbij wel op de gote verschillen in prijs en kwaliteit!
  • 1 kaars De meeste aromalampen werken met waxinelichtjes.

Bereidingswijze

  1. Probeer op je gemak een aantal oliën uit op verschillende tijdstippen en in verschillende omstandigheden om te ervaren welke oliën je het prettigst vindt.

  2. Lees voor gebruik altijd eerst de handleiding van de aromalamp!

Olie-suggesties

  1. Bergamot werkt kalmerend. Ylang-Ylang werkt ook kalmerend en is bovendien anti-depressief. Heel goed voor een zondag of bijvoorbeeld voordat je een belangrijk examen moet afleggen.

  2. Zijn de kinderen uit logeren of het huis uit en ben je samen met je partner? Ylang-Ylang, Sandelhout, Kardemom, Cederhout, Jasmijn en Lavendel zijn alle fijne oliën om het minnekozen te stimuleren. Zet een aromalampje met een subtiel mengsel in de slaapkamer en ga lekker op tijd samen naar boven!

Notities

TIP: wil je een olie op je lichaam gebruiken, probeer deze dan eerst uit in je aromalamp. Zo weet je al snel of de geur je bevalt of niet. Het is immers onaangenaam om rond te lopen met een geur op je lichaam die je zelf niet zo prettig vindt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling: