In balans brengen

Datum:
Lichaam en geest in balans voor een gezonder leven
Lichaam en geest in balans voor een gezonder leven
Je leven terug in balans brengen en stevig in je benen staan. Dat probeer ik al mijn hele leven. De eerste jaren deed ik dat totaal onbewust, maar wel na iedere grotere gebeurtenis: terug naar mezelf, heel veel lezen, veel nadenken en constant aan mezelf twijfelen.

Zoeken naar bevestiging

Om mezelf te bewijzen dat ik goed genoeg was, vond ik het nodig om overal diploma’s voor te halen. Voor de meest uiteenlopende beroepen begon ik steeds weer van voren af aan. Zo haalde ik mijn diploma voor schoonheidsspecialiste, voor kapster, voor aromatherapie, mijn middenstandsdiploma, diploma’s voor typen en steno, het diploma cafébedrijf, restaurantbedrijf en zo nog wel wat. Het voordeel hiervan is dan wel dat mijn kennisbuidel goed gevuld is, maar wat doe je daar dan uiteindelijk mee? Zeker omdat een aantal van deze diploma’s nu niet meer nodig zijn.

Zelfonderzoek

Ik realiseerde me na verloop van tijd dat ik op die manier wel eeuwig op diploma’s kon blijven ‘jagen’, maar dat deze me niet zouden brengen waar ik eigenlijk naar op zoek was: bevestiging. Het zelfonderzoek dat daarna kwam, nam een enorme vlucht na mijn kennismaking met Bach bloesem remedies. Die kennismaking heeft mij een flinke duw de goede richting op gegeven. Door middel van de combinatie van essentiële oliën en de Bach bloesem remedies kwam ik uiteindelijk verder in balans en stond ik steviger in mijn benen. Ik schrijf bewust ‘in’ mijn benen, omdat je ‘in’ je benen steviger staat dan ‘op’ je benen.

Balans

Uiteindelijk is ‘balans’ voor ieder mens verschillend, maar altijd ligt daaraan ten grondslag de bekende uitspraak van de Romeinse dichter Juvenalis: “Mens sana in corpore sano“, oftewel “Een gezonde geest in een gezond lichaam“. Geest en lichaam horen bij elkaar, je zou kunnen zeggen zijn ’tot elkaar veroordeeld’. Je zult het je leven lang moeten doen met jouw lichaam en jouw geest. En net zoals je iedere dag je tanden poetst en onder de douche gaat, zo zul je iedere dag aandacht moeten besteden aan het opschonen van je geestelijke leven. En als je je lichaam niet goed onderhoudt, dan zal je geest daar onherroepelijk onder lijden. Die balans komt in mijn leven, met name de laatste tijd, heel goed tot uiting in de manier waarop ik mijn maaltijden samenstel, de tijd voor mezelf neem, verantwoorde voedingssupplementen inneem en hoe ik omga met essentiële oliën, Bach bloesem en halfedelstenen. Daarom leg ik ook sinds kort de nadruk op deze holistische benadering bij de behandelingen, de adviezen en de workshops die ik geef. Het woord ‘holisme’ is afgeleid van het Griekse woord holon, dat ‘geheel’ betekent. Zo verzorg je de gehele mens: lichaam én geest. In het artikel ‘Arcada: een holistische benadering‘ kun je daar meer over lezen.

Resultaat

Inmiddels ben ik veel meer en beter in balans dan ik de afgelopen jaren geweest ben. Deze ontwikkeling komt voort uit mijn wens ook anderen te helpen om hun balans te vinden. Het bijzondere is trouwens dat de naam en het logo van Arcada indertijd gekozen zijn omdat die de verbinding lichaam en geest uitdrukken waar ik onbewust al mijn hele leven lang naar op zoek ben en die ik in feite nu pas gevonden heb. Logo Arcada Beauty & Nature Het resultaat daarvan is dat ik nu uit eigen ervaring én oprechte overtuiging anderen help en daar ook de overduidelijke resultaten van zie. Ik vind dat heerlijk: echt genieten! Voor een overzicht van behandelingen en workshops verwijs ik je naar www. arcada.nl.
LinkedIn logoDit artikel verscheen eerder op LinkedIn. Daar vind je nog meer artikelen: Mijn blogartikelen op LinkedIn kun je ook lezen als je geen lid van LinkedIn bent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *