Edelsteen-chakra-meditatie

Datum:
Het ‘systeem’ van chakra’s is ruim vierduizend jaar geleden ontstaan in India. Er zijn in totaal zeven hoofdchakra’s. Mensen mediteren al ruim vijfduizend jaar, zo blijkt uit oude geschriften uit India. Edelsteen-chakra-meditaties worden toegepast om de energiecentra in het lichaam – overeenkomstig de zeven hoofdchakra’s – nieuwe energie te geven en om ze bij verstoring weer in balans te brengen.
Edelsteen-chakra-meditatie: Ruwe natuurlijke citrien
Ruwe natuurlijke citrien
Voorbeeld van een chakra meditatie

Voorbereiding

Wanneer je start met een edelsteen/chakra meditatie neem je aandacht voor jezelf, dus ook de tijd voor jezelf. Draag gemakkelijk zittende, niet synthetische kleding zodat de energie van de stenen door je kleding heen kan stralen en je aura optimaal deze energie op kan nemen. Leg je telefoon ver uit je buurt en natuurlijk het geluid uit. Zoek een plek uit waar je je lekker op je gemak voelt, ga het liefst liggen op een bank of matras, zet een rustgevend muziekje op, steek een of meer kaarsen aan, wat wierook of essentiële olie en gebruik eventueel een chakrameditatie CD om de meditatie te begeleiden.
  • Je kunt de chakrastenen die je gaat gebruiken alvast neerleggen naast de plek waar je gaat liggen.
  • Sluit je af voor geluiden uit je omgeving en word één met jezelf.
  • Wanneer er gedachten opkomen, laat deze dan toe en laat ze weer gaan.
  • Maak je geest zoveel mogelijk leeg, dat vergt enige oefening en in het begin dwalen je gedachten af, maar hoe vaker je mediteert des te beter het lukt.
  • Start nu met het leggen van de stenen en zorg dat ze goed kunnen blijven liggen.
  • Bij de voeten kun je eventueel 2 zwarte toermalijnen leggen om de afstroming van negatieve energie te bevorderen.

Edelsteen-chakra-meditatie

Leg een Rode Jaspis zo laag mogelijk onderaan de romp, op de 1ste chakra. De aardingskracht van de jaspis verwarmt, geeft realiteitszin, maakt actief en sterkt je levenskracht, ook als extra ondersteuning voor mensen die het nodig hebben om van lichamelijke zwakte te herstellen. Leg een Oranje Carneool ongeveer 5cm onder je navel, op de 2e chakra. Carneool is een krachtig hulpmiddel voor mensen die willen werken aan hun zelfvertrouwen, moed, passie en power, en activeert de blijdschap voor het leven. Leg een Gele Citrien ongeveer 7 cm boven de navel. Op de zonnevlecht ofwel de 3de chakra. De echte Citrien kan je persoonlijke wil zuiveren en sterkt de persoonlijkheid, vergroot je fysieke uithoudingsvermogen, reguleert de stofwisseling. De verhitte ofwel gebrande citrien, komt vaker voor en is ontstaan door amethistkristallen stek te verhitten, heeft een veel lichtere energie dan natuurlijk citrien, sterkt het 3de chakra en maakt je assertiever en meer op de buitenwereld gericht. De citrien kan je helpen de juiste emotionele grenzen te trekken. Leg een Groene Aventurijn of Malachiet op je borstbeen ter hoogte van de 4e ofwel hartchakra. De Aventurijn geeft groei, rust en tevredenheid. De Malachiet harmoniseert zowel het emotionele hart als de fysieke hartpomp, vergroot je vermogen om te zien waar je eigen emotionele valkuilen liggen. Leg de Lichtblauwe Aquamarijn of Chalcedoon op de 5e chakra, in het kuiltje van de keel. De Aquamarijn brengt kalmte en verkoeling in allerlei omstandigheden en helpt jouw waarheid te communiceren. Chalcedoon helpt je dingen onder woorden te brengen die zich onder het niveau van je normale bewustzijn bevinden. De Donkerblauwe Lapiz Lazuli of Ioliet leg je tussen je wenkbrauwen op de 6e chakra ofwel het derde oog. De Lapiz – ook wel vriendschapsteen genoemd – zorgt dat je rustig en vriendelijk en niet verlegen bent, en stemt je af op je hogere intuïtie. De Ioliet maakt je innerlijke beelden levendiger en gedetaïlleerder. Ioliet ofwel Watersaffier laat je gemakkelijker gebieden betreden waar oude angsten zitten, en laat zien wat dat het meest directe pad naar heling is.
Edelsteen-chakra-meditatie: Ruwe Ioliet
Ruwe Ioliet
De paarse Amethist leg je tegen de Kruin, de 7e of Kruinchakra. Deze steen geeft je helderheid en biedt totale ontspanning, de Amethist kan helpen onmatigheid en andere slechte gewoontes in te tomen. De Heldere Bergkristal leg je tegen de kruin met de punt naar boven. De Bergkristal maakt de verbinding met de kosmische energie, de hogere kennis, heldere inzichten en genezende kracht. In deze stenen is de hele regenboog vertegenwoordigd aan speciale energie. Deze stenen werken diep en krachtig. Ga er dus verstandig mee om en gebruik ze uitsluitend voor jezelf, zodat er een goede wisselwerking aan energietrillingen ontstaat. Wanneer je af wilt wijken van de uitgezochte combinatie, let er dan wel op dat de totale samenstelling van stenen nog klopt. Laat het dus het liefst uitzoeken door een edelsteentherapeut. Ik kan je daarbij adviseren.

Reinigen van de stenen

Na de deze Edelsteen-chakra-meditatie leg je de stenen bij voorkeur in water en na een aantal keren gebruik een volle dag in een potje aarde of zand. Het beste is ook om ze met volle maan weer op te laden in de buitenlucht. Je zult merken dat elke meditatie anders is. De ene keer ben je lekker in balans, een andere keer komen er beelden of symbolen voorbij tijdens of na de meditatie. En er kunnen blokkades oplossen waarbij je emoties beleeft die je niet had verwacht. Ook komt het voor dat je trillingen voelt of spierspanningen. Dit zijn allemaal ontladingen waar je blij mee kunt zijn. Je kunt dan eventueel het oliemengsel tegen verwarring gebruiken of ik kan een een andere voor je samenstellen. Na een tijd zul je jezelf veranderd zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *