Essentiële Oliën: ik houd ervan!

Datum:
Mijn vrienden en familie weten inmiddels wel dat je het bij mij niet moet hebben over etherische oliën. Etherisch, dat is alles wat vluchtig is, inclusief kunstmatige oliën. Ik houd me al jaren bezig met essentiële oliën: producten die onttrokken zijn aan planten en waar geen kunstmatige stoffen aan zijn toegevoegd, dus 100% natuurlijk. Ik moet toegeven dat ik hier behoorlijk gevoelig voor ben. Maar als je met je eigen gezondheid bezig bent, of met die van anderen bezig wilt zijn, dan is het wel heel belangrijk om de essentiële oliën te gebruiken. Dit zijn namelijk altijd natuurlijke producten, waarvan je ook altijd kunt nazoeken wat er de werking van is. En bovendien bevatten de natuurlijke essentiële oliën nooit conserveringsmiddelen.
Afbeelding van lavendelveld in Frankrijk
Een veld vol lavendel in Frankrijk. Ook lavendel is een essentiële olie
Jaren geleden, tijdens mijn stage bij een schoonheidssalon na mijn opleiding als schoonheidsspecialiste, ben ik in contact gekomen met essentiële oliën. De eigenaresse van die schoonheidssalon was erg enthousiast en liet me alles ruiken. Uit nieuwsgierigheid ben ik toen voorzichtig met een paar olietjes gestart. Natuurlijk wel eerst een boekje gekocht, maar er waren destijds dan ook pas 24 essentiële oliën beschreven. Als een soort van veelvraat heb ik daarna alle boeken, inclusief Engelstalige, verslonden die ik over het onderwerp te pakken kon krijgen. Ik wilde álles weten over de planten, de mogelijkheden van essentiële oliën en ga zo maar door. En zodra het financieel mogelijk was, ben ik een eerste cursus gaan volgen. Die vond ik meteen geweldig interessant, omdat ik daardoor begreep dat je in een volledige behandeling direct alle zwakke punten kunt aanpakken, zowel lichamelijk als geestelijk.

Behandelingen

Inmiddels behandel ik al weer zo’n 30 jaar mensen met behulp van essentiële oliën. Ik adviseer ze en ik help ze zwakke punten in hun lichaam te overkomen. Zo kun je bepaalde oliën gebruiken om de longen te sterken, meer kracht te geven. Ik combineer dat meestal met een goede rugmassage. En ik adviseer altijd om het te combineren met allerlei oefeningen. Na verloop van tijd zie je dat de longen een stuk sterker worden en dat ze meer capaciteit krijgen. Ook kun je essentiële oliën gebruiken bij het bestrijden van een hormonale disbalans, wat veel voorkomt bij vrouwen. Die kun je door middel van specifieke oliën meer in evenwicht brengen. De ‘emotionele vloedgolven’ zullen daardoor verminderen

Praktijkvoorbeelden

Hooikoorts Ooit kreeg ik contact met iemand die op dat moment al jarenlang grote problemen had met hooikoorts. Pillen, prikken en andere behandelingen hadden maar ten dele geholpen. Na een behandeling met essentiële oliën, in combinatie met massagebehandelingen, had die persoon na verloop van tijd helemaal géén last meer van hooikoorts! Stuifmeelkorrels van verschillende plantensoorten veroorzaken veel ongemak in het hooikoortsseizoen.
Afbeelding van stuifmeelkorrels die hooikoorts veroorzaken
Stuifmeelkorrels van verschillende plantensoorten veroorzaken veel ongemak in het hooikoortsseizoen
Slechte nachtrust Mijn neef sliep als kleine jongen erg onrustig. Tijdens zijn slaap sloeg en trapte hij alle kanten op. Mijn zus heeft toen iedere avond zijn rug gemasseerd met een kleine hoeveelheid sandelhoutolie in de massage-olie. Het gevolg was dat hij na verloop van tijd geen onrustige nachten meer had.

Hoe kun je essentiële oliën gebruiken?

In feite is het aantal manieren waarop je essentiële oliën kunt gebruiken oneindig. Nou ja, bijna oneindig:
  • Door middel van verdamping – in een aromalampje met wat water en een paar druppels olie. Door verwarming wordt zo een subtiele geur verspreid die kan kalmeren, maar ook kan activeren.
  • In shampoos en in bad – olie kan gebruikt worden in shampoo om het haar te verlevendigen.
  • In crèmes en in bodymilk – daarmee kun je ook masseren, maar je kunt ze ook insmeren voor dagelijks gebruik.
  • Je kunt zelfs een paar druppels olie gebruiken in je strijkijzer om de was heerlijk te laten geuren!
Bovendien kun je heel goed met bijvoorbeeld rozemarijn jezelf weer een frisse start geven. Met name in combinatie met lemongras werkt dit heel goed. Dit zorgt voor focus en maakt je doel helder. Bij slapeloosheid is de werking van marjolein ideaal om te ontspannen.
Afbeelding van een Reuzen Aloë Veraplant
Reuzen Aloë Veraplant
Wist je trouwens dat je ook aloë vera kunt verwerken in essentiële oliën? Voor uitwendig gebruik is dit een uitstekende combinatie! De aloë vera zorgt er dan voor dat de werking van de essentiële oliën intenser wordt. Je hebt dan in feite minder nodig van de essentiële oliën, voor eenzelfde effectief gebruik.

Wie heeft er baat bij?

In principe heeft iedereen baat bij essentiële oliën! Dat heeft wel heel veel te maken met de doseringen die je gebruikt. Het is daarom aan te bevelen om de dosering te laten bepalen door iemand die oordeelkundig is.

Cursussen

Zoals ik ooit zelf cursussen gevolgd heb, zo geef ik ze nu ook zelf. In die cursussen leren de deelnemers waar de oliën uit geproduceerd worden. Ze leren het onderscheid te maken in welke soorten oliën altijd gebruikt kunnen worden en welke je met de grootste voorzichtigheid moet gebruiken. Je leert ook hoe je lekkere crèmes en shampoos kunt maken. Ik vertel ze ook aan welke doseringen ze zich moeten houden voor een veilig gebruik van de essentiële oliën. En bovendien leren ze hoe zij op een eenvoudige manier alledaagse ongemakken kunnen verhelpen met essentiële oliën. Die ongemakken kunnen zijn: het reguleren van de stoelgang, verkoudheid en beginnende griep en spierpijntjes. Na een basiscursus zijn deelnemers in staat om met zo’n 25 tot 50 soorten oliën zelf aan de slag te gaan. Na de cursus voor gevorderden kunnen deelnemers zelfstandig aan de slag met het gehele arsenaal aan essentiële oliën.

Behandelingen

Tijdens mijn behandelingen maak ik ook gebruik van essentiële oliën voor healingen. Inmiddels heb ik ook een aantal speciale mengsels samengesteld, waar ik slechts enkele druppels van nodig heb op mijn handen om een healing een speciale richting te geven. Werkt mijn enthousiasme aanstekelijk? Ik kan je nog heel veel meer vertellen over essentiële oliën. Voor meer informatie over aloë vera, essentiële oliën, halfedelstenen en Bach bloesem remedie kun je je inschrijven voor een workshop. Maar bellen mag je me natuurlijk ook: 06-20538691

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *