Basilicum, de geestelijke ruitenwisser…

Datum:
Basilicum of Koningskruid

‘…de geestelijke ruitenwisser…’

Hoe bedoel ik dat? Het is simpelweg mijn ervaring, nadat ik het vaak gebruikt heb. Ik zal het uitleggen:
Heb je wel eens een basilicumplantje gekocht? En snoof je dan onderweg constant die heerlijke natuurlijke geur van de blaadjes op? Ik herken dat helemaal! En meestal heb ik dan direct zin om dit kruid in de keuken te gebruiken. En vaak weet ik dan ook meteen welk soort gerecht op dat moment bij mij past.

Ook als essentiële olie is basilicum erg lekker en verkwikkend, zowel lichamelijk als geestelijk, en is het uitstekend te mengen met andere oliën.

Lichamelijk

Ook gebruik ik basilicum zo – puur – in een mengsel met oliën. Misschien vind je dat wat vreemd, maar dat is het dus niet. Het geeft mij namelijk vaak aan dat er iets in de spijsvertering opgelost moet worden. Wanneer ik technisch naar de essentiële olie van basilicum kijk, weet ik dat het een olie is die werkt op een betere vertering van veel soorten zware voeding.

Geestelijk

In mijn ervaring werkt dit net zo goed op geestelijk niveau. En het is ook mijn ervaring dat anderen dit ook zo ervaren. Volgens Wikipedia is de naam ‘basilicum’ terug te voeren op het Oud-Grieks, waarin ‘Basileus‘ koning betekent. De alternatieve naam van Basilicum in het Nederlands is dan ook Koningskruid.

In India wordt basilicum traditioneel gebruikt als supplement tegen stress, astma en diabetes mellitus.

Mengsels

Zelf heb ik in de loop der tijd gemerkt dat in combinatie met andere essentiële oliën de basilicum daar net die pit aan geeft die het mengsel op dat moment nodig heeft. Ik geef als voorbeeld citroen, gember en lemongrass. In combinatie met basilicum vormen deze oliën een wonderlijk lekker mengsel dat een frisse, pittige en toch ook verwarmende kracht geeft. Je kunt dit mengsel gebruiken in bad, of als bodymilk of crème. Maar je kunt er ook je kamer een totaal andere verrassende geur mee geven.
Kortom: laat je ook eens inspireren door de olie van een simpel plantje als Basilicum.

Hoe je dat doet, vertel ik natuurlijk in de trainingen en workshops.

Over essentiële oliën heb ik het graag; niet alleen over de vele toepassingen en mogelijke mengsels, maar ook over de achtergronden, de eigenschappen, het gebruik ervan in aromatherapie en andere behandelwijzen, en hoe je kunt bepalen welke oliën goed en veilig in combinatie zijn te gebruiken. In het menu van deze website vind je onder ‘Aanbod’ mijn aanbod van cursus, workshops en begeleidingstrajecten. Kijk eens of er iets voor je bij zit.

Je mag me ook altijd bellen voor een coachingsgesprek op (+31) (0)620 538 691.

Klik hier voor gedetailleerde informatie over Basilicum.
Een overzicht van oliën vind je op transformerendearomatherapie.nl/olien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *